Jana Kolářová: já a moje poštolky

ZLÍN - Je to tak trochu poštolčí máma. Paní Janě Kolářové ze Zlína - Malenovic dělají už potřetí v jarním čase společnost poštolky. Nejdříve párek dospělých, a pak se jim vždy přihlásí mladí.

V roce 2017 se vyklubala z vajec čtyři poštolčí mláďata, loni tři, letos k potěše paní Jany zase čtyři.

Opeřenci žijí pod dohledem dospělých ale i jejich „náhradní“ maminky, majitelky bytu, v devátém patře jednoho z paneláků na balkoně.

Video

Dnes měly i zajímavou návštěvu. Pan Jiří Sviečka, chvalně znýmý ornitolog a kroužkovač je přijel z Biskupic označit, abychom za pár let viděli, zda cestu do své porodnice najdou právě tyto kusy.

A ještě zajímavost, ač se to zdá neuvěřitelné.

Poštolčí rodinka si vybrala balkon paní Jany. Ta je, světe div se, sestřenicí zmíněného pána, který už označil téměř 200 000 kusů ptáků…

„Asi to má naše rodina za zásluhy,“ směje se Jiří.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’163586′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2379‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚163586‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x