Výstavbu nové nemocnice ve Zlíně zastupitelé neschválili

ZLÍN - Na pátečním 20. zasedání zastupitelstva Zlínského kraje se uskutečnilo hlasování investičního záměru výstavby nové krajské nemocnice. Usnesení nebylo schváleno.

Pro investiční záměr bylo potřeba 23 z celkové počtu 45 zastupitelů. Z přítommných 41 krajských zastupitelů bylo 21 pro, 12 proti a 12 se zdrželo. Výsledek hlasování vyvolal mezi politiky rozporuplné reakce.

„Hnutí ANO připravilo občany Zlína o 8miliardovou investici do jejich zdraví. Je to osobní odpovědnost zlínského primátora Jiřího Korce,“ řekl Petr Gazdík, krajský předseda STAN s tím, že všichni zastupitelé STAN hlasovali pro investiční záměr nové krajské nemonice. Právě Jiří Korec byl jedním z šesti krajských zastupitelů ANO, který se hlasování zdržel. Jiří Sukop z hnutí ANO hlasoval proti. Současná situace tak z pohledu hnutí STAN vyvolává nestabilitu koaličních partnerů krajského zastupitelstva.

Mnoho lidí ale výsledek hlasování naopak potěšil. „Říkáme to od začátku. Tento zbrklý nápad hejtmana Jiřího Čunka je pouze nereálnou pohádkou, na kterou nemá Zlínský kraj peníze. Zcela se přehlíží dopad na ostatní okresní nemocnice a stále neexistuje zdravotnická koncepce, kterou jsem po hejtmanovi žádal již před dvěma lety. Je chybou hejtmana Čunka, že nevyslyšel trvalé připomínky opozice a pořád se snažil zuby nehty protlačit svoji novou nemocnici. Navíc systémem, kdo není s námi, je proti nám. Nyní chceme po vedení kraje, aby zpracovalo investiční záměr modernizace a rekonstrukce Krajské nemocnice T. Bati v současném areálu. Je škoda, že to už neudělalo dávno. Pacienti i lékaři si zaslouží, aby měli kvalitní zázemí. Nepotřebujeme megalomanské projekty. Kvalitu zdravotní péče nezvyšují budovy, ale především kvalifikovaní lékaři a obětavé zdravotní sestry,“ reagoval na výsledek hlasování senátor a krajský zastupitel Ivo Valenta.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x