V Krhově vznikl most za 16 milionů

KRHOV – Nový most za 16 milionů korun vznikl v Krhově u Bojkovic na Uherskohradišťsku. Silničáři ho postavili v místě starého mostu, který kvůli špatnému stavu odstranili, uvedlo v tiskové zprávě Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK).

Stavba za 16,4 milionu korun, jejímž investorem byl Zlínský kraj, začala loni v létě a je první dokončenou investiční stavbou v letošním roce ŘSZK. „Původní most v Krhově vznikl v roce 1947 a jeho technický stav už byl špatný. Proto jsme navrhli jeho odstranění a na stejném místě výstavbu mostu nového,“ uvedl ředitel ŘSZK Bronislav Malý.

Práce se dotkly silnice číslo III/49516 v Bojkovicích-Krhově v celkové délce 251 metrů a součástí byla přestavba mostu přes Valovský potok. Nový most má železobetonový rám, délka přemostění přesahuje pět metrů. Volná šířka mostu se dočkala rozšíření, římsy jsou zhotovené jako monolitické železobetonové, jsou vybavené mostním zábradlím výšky 1,1 metru se svislou výplní. Dno toku pod mostem dostalo vydláždění.

Vozovka je široká mezi obrubami 6,5 metru s rozšířením ve směrovém oblouku. Silniční těleso nacházející se podél vodního toku má opěrnou zeď z gabionů a betonová svodidla. Obnovené jsou i zastávkové pruhy linkové osobní dopravy.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x