Protipovodňové prohlídky neodhalily v Otrokovicích žádné mimořádné nedostatky

OTROKOVICE - V Otrokovicích se uskutečnila pravidelná protipovodňová prohlídka. Jak serveru Zlin.cz sdělila mluvčí města Romana Stehlíková, dopadla uspokojivě.

Povodňové prohlídky, které provádí zástupci města a také zástupci největší otrokovické společnosti Contitental Barum, se ve městě konají pravidelně dvakrát ročně. Během prohlídek se zjišťuje, zda na vodních tocích, vodních dílech a v záplavových územích nejsou závady, které by mohly zvýšit nebezpečí povodně. Je kontrolován stav, čistota a především funkčnost protipovodňových opatření.

„Povodňové prohlídky se konají vždy na konci zimy, před jarním táním sněhu, a na začátku léta, před letními přívalovými dešti, na vytipovaných místech. V Kvítkovicích jsou kontrolovány vtokové objekty povrchových vod a příkopů, potok Hrabůvka, řeka Dřevnice, Buňovský potok, Hleděnovský potok, Morava, inundační koryto a Selská hráz,“ vyjmenoval Jakub Hejtmánek, referent vodního hospodářství Městského úřadu Otrokovice.

Výsledky prohlídek byly prezentovány členům povodňové komise, zástupcům Povodí Moravy, řediteli Technických služeb Otrokovice a velitelům dobrovolných hasičů Otrokovice a Kvítkovice. „Veškeré zjištěné nedostatky, jako je zarůstání zelení, zanesení bahnem a jiná drobná poškození, byly konzultovány a bezodkladně předány příslušným subjektům k nápravě,“ ubezpečil Hejtmánek.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x