Nehoda autobusu s nákladním automobilem. Řidič autobusu byl transportován do nemocnice vrtulníkem.

KROMĚŘÍŽSKO - Dnes v podvečer od 17:40 hodin zasahovaly tři jednotky hasičů u nehody autobusu a nákladního automobilu v Morkovicích-Slížanech na Kroměřížsku.

Hlášení o nehodě na křižovatce ulice Komenského a 1. máje v Morkovicích přijali hasiči v 17:31 hodin. K nehodě byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan a z Kroměříže a také jednotka dobrovolných hasičů z Morkovic-Slížan.

Průzkumem bylo zjištěno, že zraněný řidič autobusu je zaklíněný. Hasiči s hydraulickým vyprošťovacím zařízením řidiče uvolnili a z autobusu vynesli na páteřní desce a předali zdravotníkům. Namísto nehody přiletěl vrtulník letecké záchranné služby, který řidiče autobusu transportoval do nemocnice. V autobusu jelo v době nehody asi 19 osob, z toho 7 bylo zraněno. Řidič nákladního automobilu byl také zraněn. Hasiči zraněným spolu se zdravotníky poskytli první pomoc. Zranění byli odvezeni k dalšímu vyšetření do nemocnice.

Na místo nehiody se dostavila Policie České republiky, která řídí dopravu a vyšetřuje příčinu nehody. Ulice Komenského bude po celou dobu šetření uzavřena.

Starosta Morkovic-Slížan zajistil pro hasiče ochranné nápoje.

Odtažení poškozeného autobusu zajišťuje vedení přepravní společnosti.

26. 6. 2019, 4:55 hodin

Hasiči nasvětlovali pro potřeby šetření nehody. Následně pomáhali odtahové službě.

Jednotka profesionálních hasičů se vrátila na stanici 26. 6. 2019 v 0:04 hodin.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’163830′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2389‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚163830‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x