Zlínská zoo otevře novou letní expozici pro aligátory

ZLÍN - Zlínská zoo připravila pro návštěvníky další novinku letošního roku. V sobotu 29. června poprvé zpřístupní novou letní expozici pro aligátory americké, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí Zoo Zlín Romana Bujáčková.

Slavnostní otevření se uskuteční ve 14.00 hodin na nádvoří zámku, jeho součástí bude i vypuštění aligátorů do letní expozice poblíž zámku Lešná. Pro návštěvníky je připraven také křest nového dětského časopisu zoo pojmenovaný ZOOBĚŽNÍK a pestrý doprovodný program.

Zlínská zoo pro novou letní expozici aligátorů využila celou plochu stávající zámecké nádrže. Proměnilo ji však několik úprav. Pro zajištění pohody pro aligátory i vodní rostliny byl bazén prohlouben na 80 cm. Uprostřed nádrže vznikly dva dočasné umělé ostrovy, které aligátoři budou využívat ke slunění. Zlínská zoo chová v současnosti pětici aligátorů amerických, čtyři samice a jednoho samce. Obývají rozlehlý skleník, který je však v chovatelském zázemí. „Nechtěli jsme lidem vzít možnost obdivovat tyto majestátní plazy v areálu zoo, proto jsme přistoupili k originálnímu řešení a opravu zámecké nádrže spojili s možností vybudování letní expozice pro aligátory,“ uvedl ředitel zoo Roman Horský.

Součástí otevření letní expozice pro aligátory bude i křest dětského časopisu pojmenovaného ZOOBĚŽNÍK. Nabídne spoustu zábavy, kvízů, doplňovaček a zajímavých informací. Časopis bude vycházet jednou za rok a každé číslo bude věnováno jiné zoogeografické oblasti zoo. Vzhledem k otevření aligátorů je první číslo věnováno Střední a Jižní Americe. Průvodcem dětí na dobrodružné cestě po kontinentech se stane emu Eman, který se v letadle Zlín vypravil poznávat svět.

Doprovodný program pak od 10.30 do 15.00 hodin nabídne zábavné interaktivní dílny pro děti a dospělé. Zájemci se dozví spoustu nevšedních informací o aligátorech, zasoutěží si o speciální „tetovačku“ s motivem aligátora. Z odevzdaných soutěžních lístků zoo vylosuje 20 výherců, které odmění novým časopisem. Chybět nebude ani oblíbené malování na obličej a zdobení henou.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x