Otrokovice čeká další dopravní uzavírka

OTROKOVICE - Výstavba jihovýchodní části obchvatu dálnice D55 s sebou přináší celou řadu dopravních omezení, na které musejí být nejen obyvatelé Otrokovic připraveni. V souvislosti s jeho výstavbou bude od 18. do 21. července uzavřena silnice III/4973 „stará malenovická" v úseku od konce Kvítkovic po křižovatku u Makra, z důvodu realizace překopů pro přeložky vodovodu, plynovodu a sdělovacích kabelů, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Romana Stehlíková.

V současné době jsou až do 15. srpna zúženy jízdní pruhy na hlavní silnici č. I/55 za křižovatkou před Napajedly u benzinové čerpací stanice ÖMV směrem k napajedelské Fatře. Důvodem je realizace inženýrských sítí pod komunikací I/55.

Stále zůstávají pro provoz uzavřena ramena křižovatky v Kvítkovicích za hřbitovem ve směru na Pohořelice a na Napajedla. Další omezení se předpokládají od konce září.

Aby měli zástupci otrokovické radnice informace o probíhající výstavbě, pravidelně se účastní kontrolních dnů na stavbě svolaných Ředitelstvím silnic a dálnic ČR a zhotovitelem. Poslední kontrolní den se uskutečnil ve čtvrtek 27. června. Kromě avizovaných dopravních omezení sdělili zástupci zhotovitele, že stavba zatím probíhá podle schváleného harmonogramu prací a tudíž nedošlo k žádnému zpoždění. „V současné době se realizují přeložky inženýrských sítí, jsou zahájeny práce na přeložkách silnic III. třídy, realizují se konsolidační násypy pro mosty a také probíhá sanace podloží a realizace násypů tělesa dálnice,“ uvedl Pavel Dvořák z ŘDS ČR, který má stavbu na starosti.

Výstavba jihovýchodního obchvatu navazuje na již hotovou severovýchodní část dálnice D55. Zprovozněna by měla být v roce 2021.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x