Voda z Bělovské studánky opět není vhodná k pití

OTROKOVICE - Lidé, kteří si rádi chodí pro vodu do Bělovské studánky, by se měli mít na pozoru. Voda totiž opět není vhodná k pití, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Rozbory vody z Bělovské studánky v červnu prokázaly zhoršenou kvalitu vody z tohoto pramene. Kvalita vody nevyhověla parametrům pro vodu pitnou.

„Dle rozboru Zdravotního ústavu se sídlem v Ostravě zjištěné hodnoty překračují nejvyšší mezní hodnoty stanovené vyhláškou, kterou se stanoví hygienické požadavky na pitnou a teplou vodu a četnost a rozsah kontroly pitné vody, v ukazateli koliformní bakterie (indikátory fekálního znečištění),“ upřesnila Stehlíková. Bez důkladného převaření vodu nelze používat jako vodu pitnou, varují odborníci. Pro ostatní ukazatele jsou požadavky uvedené vyhlášky prokazatelně dodrženy.

Bělovská studánka je mezi obyvateli hodně oblíbená. Je jednou z mála studánek na Zlínsku, u které odborníci čtyřikrát ročně kontrolují kvalitu vody. Podobně se voda sleduje také u studánek ve zlínských částech Malenovice a Příluky.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x