Výtvarná soutěž, která učí děti obezřetnosti v dopravě, má své vítěze

ZLÍN -  V pořadí šestý ročník výtvarné soutěže pro mateřské a základní školy se zaměřením na bezpečnost silničního provozu má své vítěze. Serveru Zlin.cz to uvedl Lukáš Fabián z tiskového oddělení magistrátu.

Tématem letošního ročníku bylo Jedeme bezpečně na kole a i tentokrát soutěž zorganizovala zlínská ranice ve spolupráci s organizací BESIP.

Cílem soutěže je naučit děti uvědomit si zásady bezpečného používání jízdního kola. Ať už jde o samotný bezpečný způsob jízdy, dodržování pravidel silničního provozu, použití helmy a vhodného oblečení s reflexními prvky či zdůraznění povinné výbavy jízdního kola (zejména vhodného osvětlení, odrazek atd.).

„Šíření tématu o bezpečnosti nejen na kole jsme chtěli dětem podat zábavnou formou, proto také tento projekt vznikl. Děti se naučí zásady bezpečnosti a navíc mohou vyhrát zajímavé ceny,“ sdělil radní pro oblast dopravy Michal Čížek.

Celá soutěž je rozdělena do tří kategorií, kde do první skupiny spadají mateřské školy, druhá skupina zahrnuje první stupeň základních škol. Do poslední skupiny pak byly zařazeny nejstarší děti z druhého stupně základních škol. Každá kategorie se hodnotí samostatně. U mateřských školek získala 1. místo MŠ Budovatelská, v kategorii pro mladší žáky základních škol obsadila vítěznou pozici ZŠ Štefánikova, která rovněž získala prvenství v kategorii starších žáků.

„Tímto bychom chtěli velmi poděkovat všem dětem, které se soutěže zúčastnily, jejich pedagogům za píli a přípravu obrázků do soutěže. Rozhodnutí o vítězích bylo poměrně náročné, protože nám přišla spousta krásných kreseb, maleb a koláží,“ dodal Michal Čížek s tím, že nejlepší práce budou ve druhé polovině prázdnin vystaveny na nástěnce v přízemí budovy radnice.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x