Klobucké kulturní léto nabídne koncerty, letní kino, festivaly, výstavy i divadlo

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Nadcházející prázdninový čas bude ve Valašských Kloboukách patřit Klobuckému kulturnímu létu. Lidé jsou zváni na bohatý program složený z koncertů, letních kin, výstav, festivalů i divadla, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Lenka Zvonková.

Lidé se mohou těšit na různé žánry od lidového folku, klasické hudby, blues a rocku až k rockmetalu, od výtvarného setkání přes pivní festival až k přehlídce muzik a folklorních souborů. Seriál odstartoval koncertem zdejší základní umělecké školy a v těchto dnech už patří Masarykovo náměstí jubilejnímu dvacátému ročníku Valašského kumštování.

„Klobucké kulturní léto zpestří prázdninové měsíce nabitým programem, na který srdečně zveme všechny místní i přespolní. Přijďte si užít pohodové hudební podvečery i filmová promítání pod širým nebem, pobavte se s přáteli na festivalech, při divadelním představení nebo u koncertů a užijte si krásnou dovolenkovou sezónu,“ pozvala starostka Eliška Olšáková.

Letošní letní kulturní dění bude obzvláště pestré a různorodé. „Nechybí stálice jako Valašské kumštování a Setkání muzikantů v Bílých Karpatech a pokračuje také tradice Pátečních podvečerů, které o posledním srpnovém pátku zvou návštěvníky do klobucké historie. Tentokrát se ocitneme v živých dřevěnicích a také oslavíme 100. výročí narození zdejšího rodáka, spisovatele Ladislava Mňačka,“ vybral z programu Jaroslav Baloušek, ředitel Kulturního a vzdělávacího střediska Valašské Klobouky.

Na hudební scéně, která je připravena na nádvoří podnikatelského centra, se během léta představí například kapely Headmaster, Kokobent, Symbioza, Dareband, Ogars, Hard Rain, Poutníci, Trio Con Amore a další. S divadelním představením přijede spolek SemTamFór.

Akce, které jsou zařazeny do Klobuckého kulturního léta, jsou pořádány jednak městem Valašské Klobouky a Kulturním a vzdělávacím střediskem Valašské Klobouky, jednak zdejšími spolky, případně za jejich vzájemné spolupráce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x