Na nové podobě územního plánu se mohou podílet i obyvatelé Klobouk

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Město Valašské Klobouky začne na podzim připravovat aktualizaci svého územního plánu. Nyní je tedy nejvhodnější doba pro předkládání podnětů na úpravy, které by bylo žádoucí do nového dokumentu zahrnout, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Lenka Zvonková.

Občané a vlastníci pozemků mohou na oddělení územního plánování městského úřadu vznášet své podněty na vymezení ploch pro bydlení, rekreaci, podnikání, výrobu, vodní plochy, zalesnění a další. Návrhy budou přijímány do konce srpna.

„V průběhu letních prázdnin mají lidé příležitost zasílat své požadavky na změny, které by měly být z pohledu jejich vlastnictví v územním plánu zapracovány jinak. Každý podnět bude do aktualizace územního plánu zahrnut, ze zákona projednán a v případě zpracování změny územního plánu řádně posouzen a vyhodnocen. Předpokládáme, že k zahájení aktualizace dojde ještě do konce roku a v roce příštím by následovalo zákonné projednání,“ uvedl pořizovatel územního plánu Josef Mana. Poznamenal, že již nyní eviduje oddělení územního plánování 15 takových žádostí.

Územní plán je pro veřejnost k dispozici na webu města.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x