V parku Komenského startuje Zlínské filmové léto

ZLÍN - Příznivci sledování filmů pod širým nebem se mohou těšit již na třetí ročník Zlínského filmového léta. Na základě pozitivních ohlasů návštěvníků předchozích ročníků se město Zlín rozhodlo projekt znovu zopakovat, serveru Zlin.cz to řekl Lukáš Fabián z tiskového oddělení zlínské radnice.

V rámci Zlínského filmového léta se lidé mohou těšit na 12 promítacích večerů ve čtyřech různých lokalitách.

„Park Komenského, fotbalové hřiště v Příluku, fotbalové hřiště v Malenovicích a centrální park na Jižních Svazích – to jsou čtyři místa, kde na filmové fanoušky budou čekat jak české, tak i zahraniční filmy. První projekce se uskuteční v úterý 9. července v parku Komenského,“ sdělila Eva Manišová, vedoucí Oddělení cestovního ruchu a informací. Během července začne promítání ve 21.30 hodin, v srpnu pak ve 21.00 hodin.

„Jsme si vědomi, že promítání se protáhne i po 22. hodině a ačkoliv máme schválenou výjimku pro prodloužení nočního klidu, chtěli bychom tímto zdvořile požádat obyvatele města, kteří bydlí nejblíže projekcím a které by mohlo filmové představení rušit, o shovívavost a toleranci. Věříme, že si i oni z nabízené nabídky vyberou. Obyvatele, kteří bydlí v blízkosti parku, jsme o promítání informovali prostřednictvím dopisů,“ doplnila vedoucí oddělení.

Z filmových titulů by si měli vybrat všichni, ať už milovníci sci-fi (Spider man: paralelní světy, Bumblebee), českých filmů (Teroristka s Ivou Janžurovou, komedie Po čem muži touží) anebo rodiny s dětmi (Louskáček a čtyři říše, Úžasňákovi 2). Vstup bude zdarma. Pro své pohodlí by si měli lidé s sebou vzít deky, občerstvení bude zajištěno.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x