Kloboucká škola se dočká opravy za téměř 30 milionů korun

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Už dva týdny panuje na valašskokloboucké škole čilý stavební ruch. Škola bude nově bezbariérová a odborné pracovny jako laboratoře, dílny či kabinety pro pedagogy získají nové vybavení, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Lenka Zvonková.

Modernizace školy vyjde na bezmála 30 milionů korun, z čehož 26,6 milionu pokryje dotace Integrovaného regionálního operačního programu.

„Během prvního týdne se ve škole podařila demontáž starého vybavení. Samotná rekonstrukce pak odstartovala přípravou šachty pro výtah v objektu s vyučovacími třídami. Pracuje se také v dílnách, kde začala instalace nových elektrických rozvodů a dalších inženýrských sítí, která bude pokračovat v ostatních prostorách školy. V další fázi pak přijdou na řadu podlahy a vybavení moderními vyučovacími pomůckami a nábytkem,“ popsal místostarosta Karel Ptáček.

Začala také příprava na úpravy sociálního zázemí u školních dílen, kde vznikne toaleta uzpůsobená pro potřeby hendikepovaných. „Souběžně budeme řešit diagnostiku ležaté kanalizace, která je v této části školy v havarijním stavu. Na základě jejího výsledku se rozhodneme, zda bude zapotřebí opravit kanalizaci ještě v rámci této investice, nebo jestli ji zařadíme do realizace další etapy,“ popsal Radek Bařinka, vedoucí odboru investic a strategického rozvoje klobouckého městského úřadu.

Náročná modernizace je rozčleněna na šest dílčích částí. Největší položkou jsou stavební práce, které vyjdou na 10,6 milionu korun. Kompletní propojení všech prostor školy novou počítačovou sítí, pořízení profesionálního serveru, interaktivních tabulí, tabletů, počítačů a dalších prvků bude v hodnotě 6,8 milion korun. Za 6,23 milionu bude do odborných učeben i kabinetů dodán nábytek. Pořízeny budou také moderní pomůcky za 2,7 milionu a další vybavení učeben, laboratoří a dílen za 2,2 milionu. Modernizace slaboproudých systémů si pak vyžádá 1,2 milionu korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x