Hřiště u luhačovické školy může během prázdnin využívat i veřejnost

LUHAČOVICE - Veřejnost může nově využívat moderní hřiště u Základní školy Luhačovice. Serveru Zlin.cz to sdělil starosta města Marian Ležák.

Jde o další z kroků, kterým se město snaží rozšiřovat možnosti pro aktivní trávení volného času, ať už pro místní nebo návštěvníky.

„Hřiště bude pro veřejnost otevřeno o prázdninách denně od 9.00 do 20.00 hodin, během školního roku pak ve všední dny samozřejmě až po vyučování, a to od 15.00 do 18.00 hodin a počítá se i s otevřením o víkendu. Snažíme se tak zajistit lepší občanskou vybavenost a vyhovět přání občanů, kteří se na vedení města v této věci už dlouho obraceli. Věřím proto, že tento krok všichni uvítají,“ nastínil Marian Ležák.

Po dohodě s ředitelem školy, kterou město zřizuje, tak bude hřiště fungovat od 9. července v novém režimu. „Jeho součástí je také určení sedmi lidí z řad dospělých, kteří se ochotně angažovali a budou podle dohody pomáhat správci hřiště. Zejména půjde o dohled na otevírání a uzavírání sportoviště. Začíná také platit provozní řád, který určuje, jak se na hřišti mají lidé chovat, co do jeho areálu patří a co je tam zakázáno,“ dodal Ležák.

Starosta přitom věří, že sportoviště bude veřejnost využívat svědomitě. „Očekávám odpovědný přístup občanů, kterým se tímto snažíme vyjít vstříc. Jistě si dospělí i děti uvědomují, že hřiště bylo zbudováno za vynaložení nemalých finančních prostředků a jeho otevření pro sport mimo školní vyučování je možné jen za předpokladu, že se nastavená pravidla budou respektovat,“ uzavřel starosta.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x