Výstavba sportoviště na Barbořině se kvůli sanaci podloží protáhne

KROMĚŘÍŽ - Nové sportoviště v ulici Bedřicha Zelinky na Barbořině v Kroměříži bude dokončené až na konci září. Důvodem je zejména nutnost sanace podloží, která se objevila během stavby, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Jan Vondrášek.

Se sanací podloží souvisejí i asi o 170 tisíc korun vyšší náklady, stavba sportoviště tak přijde téměř na 2,4 milionu korun. „Zpoždění nás mrzí, ale kvalita a bezpečnost sportoviště jsou prioritní. Věřím, že od podzimu bude obyvatelům Barbořiny sloužit nový hezký areál,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Podle Lubomíra Fily z radničního odboru služeb se problém objevil při zkoušce únosnosti podloží. „Je tak nutné pláň zpevnit,“ řekl Fila. Původní termín dokončení hřiště byl konec června. „I bez problému se sanací podloží by bylo nutné jej posunout. Stavební úřad totiž po zahájení stavbu pozastavil na základě stížnosti sousedů na poškození opěrné zdi, problém je již vyřešen. Stavbě navíc nepřálo květnové deštivé počasí,“ shrnul Fila.

Areál bude vybaven novými herními prvky a mobiliářem. Stavbaři opraví dopadové plochy, sportoviště bude mít povrch z umělé trávy a celý areál bude po obvodu oplocený.

Radnice nedávno dokončila nové víceúčelové sportovní hřiště v Kotojedech, stálo zhruba 7,2 milionu korun. Loni město postavilo sportovní areál v části Postoupky. Náklady činily 3,6 milionu korun. V minulém volebním období vybudovalo i nová víceúčelová hřiště v částech města Bílany za asi 4,9 milionu korun a Trávník za necelé čtyři miliony korun. Nové sociální zařízení je u sportovního areálu Žlíbek v Těšnovicích, přišlo zhruba na 1,6 milionu korun. Město také postupně obnovuje prvky na dětských hřištích a buduje nové herní koutky.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x