Vsetín dá 10 tisíc do sbírky pro rodinu zastřeleného místostarosty Dražůvek

VSETÍN – Částku 10 tisíc korun věnuje Vsetín do sbírky pro rodinu letos zastřeleného místostarosty Dražůvek na Hodonínsku Rudolfa Štose, kterého v květnu pistolí usmrtil jeden z obyvatel obce. Do sbírky může přispět každý, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí radnice Jana Raszková.

Peníze uvolnili radní města. „Ani na moment neváhali a jednohlasně se připojili ke sbírce. Osobně mě událost velmi zasáhla. Je mi líto, že komunální politik, který denně pomáhal řešit problémy svých spoluobčanů, mimo jiné i sousedské spory, zaplatil za svou pracovitost životem,“ uvedla místostarostka Simona Hlaváčová.

Podle ní jsou komunální politici v roli mediátorů docela často. „Znají občany svých obcí, a proto někdy musí spolupracovat s policií při zásahu a pomáhat uklidňovat situaci,“ řekla Hlaváčová.

Právě taková záležitost se stala osudnou místostarostovi Štosovi koncem května. Doprovázel policii, která šla řešit spor o studnu s jedním z místních obyvatel. Muž ale přes okno vystřelil nelegálně drženou zbraní a místostarostu smrtelně zasáhl. Sám se v domě zabarikádoval, policisté ho pak našli mrtvého.

Sbírku pro rodinu otce pěti dětí pořádá město Kyjov a přispět může každý. „Číslo transparentního účtu je 115-9528350237/0100. Sbírka potrvá do konce letošního roku,“ dodala Raszková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x