Prázdniny jsou zatím ve znamení alkoholu za volantem, hlásí policie

KROMĚŘÍŽSKO – Policisté varují řidiče, aby dávali větší pozor než obvykle. Se začátkem prázdnin totiž častěji řeší alkohol za volantem, informovala server Zlin.cz policejní mluvčí Barbora Balášová.

V pátek v nočních hodinách v Hulíně kontrolovali policisté mladíka na kole. Hlídka místního obvodního oddělení provedla u patnáctiletého cyklisty dechovou zkoušku, hoch nadýchal 1,66 promile. Přiznal, že popíjel vodku. „Při zajištění se mladík začal chovat arogantně, s policisty nespolupracoval, nedbal opakovaných výzev, proto policista použil hmaty a chvaty a přiložil dotyčnému pouta. Po propuštění byl hoch předán rodičům,“ popsala policistka.

Dvaačtyřicetiletého muže, který nadýchal bezmála tři promile, zastavili policisté v rámci silniční kontroly v Bystřici pod Hostýnem. Bystřická hlídka navíc zjistila, že má muž vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do února 2020. Muž se tímto jednáním dopustil trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až tři roky vězení.

Krátce před půlnocí přistihli policisté za volantem osobního vozu Citroen na ulici Talichova v Kroměříži devětatřicetiletého muže. „Nejprve se snažil vyjet z řady podélně zaparkovaných aut, přičemž vozidlo před sebou i za sebou naboural. Poté si prorazil přední pneumatiku o vyvýšený obrubník, avšak v jízdě pokračoval rovně přes křižovatku. Po chvíli přijel zpět, ale v křižovatce nezvládl řízení a najel vpravo na vyvýšený obrubník, dále v jízdě pokračoval po místní komunikaci za bytovým domem. Poté s vozidlem couval po klesajícím sjezdu ke garáži domu. Při tom ale narazil do fasády a okapového svodu. Tady svou jízdu ukončil a odešel domů,“ popsala Balášová. Policisté navštívili opilého řidiče v jeho bytě a provedli u něj dechovou zkoušku. Muž nadýchal 2,31 promile. Naštěstí při jeho opilecké jízdě nebyl nikdo zraněn. Celková škoda se však vyšplhala na téměř 50 tisíc korun. Muž je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až tři roky vězení.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x