Zlínské (z)povídání: Markéta Pášmová

Jak své město vnímá umělecká ředitelka Zlín Film Festivalu Markéta Pášmová? Na to jsme se jí zeptali v našem rozhovoru.

Kam byste vzala zahraniční návštěvu?

Představila bych jim všechny lokality spojené se jménem Baťa (tj. Muzeum Jihovýchodní Moravy, nově otevřený památník T. Bati, 21. budova – výtah, baťovské domky + areál Filmových ateliérů, který byl rovněž založen firmou Baťa). Skvělé místo pro večeři by mohla být zrekonstruovaná Vavrečkova vila. Za zmínku jistě stojí připomenutí cestovatelské dvojice Hanzelka & Zikmund (rovněž v MJVM).

Čím Vás město naposledy překvapilo?

Poměrně malým zájmem obyvatel a také třeba studentů o politické dění. Tzn. nízká účast a angažovanost obyvatel na jakýchkoliv veřejných shromážděních týkajících se jak aktuálního politického dění, tak také třeba připomínek historických událostí (17. listopad atd).

Co si ve Zlíně nikdy nenecháte ujít?

Zlín Film Festival 🙂

Co Vám ve Zlíně chybí?

Zlín je ideální město pro rodinný život. Oceňuji zrekonstruované parky, veřejné prostory, příjemnou nabídku kulturních programů, krásnou přírodu na dosah. Chybí mi dvě věci, které byly pro Zlín výlučné – Velké kino a lyžařský svah.

Co byste tu ráda změnila, kdyby to bylo možné?

Rozhodně bych lépe marketingově pracovala s fenoménem Baťa. Pro všechny přijíždějící návštěvníky – zejména pro cizince – je to něco naprosto unikátního. Stejně tak bych lépe pracovala se skutečností, že je město hostitelem nejstaršího a největšího filmového festivalu na světě, který nemá jinde obdoby. Tzn. lépe prodávat to, co je tu výjimečné, unikátní a jedinečné.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x