Vsetín se opět stane centrem Mezinárodního týdne turistiky na Valašsku

VSETÍN - Ve dnech 13. až 20. července se Vsetín stane centrem již 29. ročníku Mezinárodního týdne turistiky na Valašsku. Organizace se ujalo město Vsetín ve spolupráci s KČT Valašsko-Chřiby a odborem turistiky TJ Zbrojovka Vsetín, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.

Mezinárodní týden turistiky na Valašsku si za dlouhá léta svého konání vybudoval dobré jméno. Do Vsetína se u této příležitosti každoročně sjíždějí turisté z celé naší republiky, ale i ze zahraničí.

Program 29. ročníku odstartuje v sobotu 13. července od 8.00 do 22.00 hodin prezence přímo u organizačního štábu, který bude sídlit v 1. patře budovy městského úřadu na Svárově. „Slavnostně pak celou akci zahájíme tentýž den v 19.30 hodin ve velkém sále domu kultury, kde k příjemné náladě přispěje svým vystoupením folklorní soubor Jasénka,“ informovala jedna z pořadatelek Květuše Nepožitková.

Od neděle 14. až do pátku 19. července čeká účastníky pestrá škála výšlapů. Podívají se na Baťkovou, Vartovnu, Papajské sedlo, Makytu, Velký „Veřovický“ Javorník, Santov, Lysný či na slovenskou Omšenskou babu. „V rámci každého dne budou vyznačeny dvě trasy – kratší o délce 10 – 15 kilometrů a delší o délce 20 – 30 kilometrů,“ přiblížila Nepožitková, která upozornila, že přihlašovat se k účasti na jednotlivých vycházkách turisté musejí vždy den předem v sídle organizačního štábu. „Za symbolický poplatek maximálně 30 korun přitom obdrží startovací list s mapkou vybrané trasy a dalšími potřebnými informacemi,“ dodala Nepožitková.

V sobotu 20. července akce vyvrcholí odjezdem účastníků. „Věřím, že všichni turisté, kteří k nám v rámci Mezinárodního dne turistiky zavítají, se budou domů vracet se spoustou úžasných zážitků a vzpomínek. Vždyť krásné valašské kotáry patří k největšímu bohatství, jímž se můžeme pochlubit,“ konstatoval vsetínský místostarosta Tomáš Pifka.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x