Zlínský nezmar Petr Polák: začala doba bronzová

BUDAPEŠŤ/ZLÍN - Mezi naprosto neuvěřitelným počtem více než 3 700 !!! stolních tenistů - veteránů se na jejich přímo grandiozním mistrovství Evropy rozhodně neztratili dva nerozluční kamarádi a rivalové Petr Polák ze Zlína a Rudolf Pavlíček z Lukova.

Oba stále aktivně hrají ve Zlíně a Kostelci, svůj um a neutuchající elán prodali v přepočetné konkurenci opravdu výborně.

Letos sedmdesátiletý Pavlíček poskočil do starší kategorie a ve dvouhře i čtyřhře prošel mezi absolutní elitu, jen kousek smůly mu utnul jak v singlu tak v deblu postup do bojů o medaile.

O čtyři roky mladší kamarád Petr Polák zářil v kategorii nad 65 let. Mimochodem u Dunaje měřili síly hráči a hráčky od 40 do bezmála devadesáti let.

Polák loni zvítězil s Němcem Thielem na MS veteránů v americkém Las Vegas ve čtyřhře, se svým parťákem letos vybojoval evropský bronz.

Snad ještě cennější je ovšem medaile ze stejného kovu v singlu, kde těsně podlehl v semifinále Britovi Mahabirovi.

„Ten hrál s povrchem, který mu loni v Americe nepovolili, tentokrát mu to prošlo, byla to kapitola sama pro sebe,“ konstatoval zlínský bard, který si rozhodně nemá ve zvyku stěžovat.

Chválil i Pavlíčka. „Ruda hrál opravdu báječně, chybělo mu trošičku štěstí, medailová sbírka pro region mohla být bohatší,“ přál zpětně dlouholetému rivalovi a kamarádovi.

V Budapešti to od 1. do 6. července bylo neskutečné veteránské hemžení. Což dokládá Polák tím, že nejdříve musel vybojovat postup ze skupiny a teprve potom se dostal mezi 256 singlistů ve své kategorii.

Oběma pánům pomohly k úspěchům jejich věrné manželky, které jim byly v dlouhatánské řadě bitev věrně po boku. Stejně jako při parádním výletu noční Budapeští na řece Dunaji.

„Nasvícení města, to tedy byl zážitek k nezaplacení,“ připomněli oba pánové zážitek mimo vlastní stoly, kde velmi úspěšně reprezentovali náš kraj.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’163851′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2400‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚163851‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x