Nespokojené děti se za podpory města pustily do opravy hřiště

LUHAČOVICE - Se zajímavou iniciativou přišla mládež využívající basketbalové hřiště v luhačovické Zahradní čtvrti. Dětem se nelíbil stav hřiště, a tak se rozhodly jej za pomocí města opravit, serveru Zlin.cz to sdělila koordinátorka akce a matka jednoho z dětí Karla Valčíková.

Konkrétně se děti rozhodly natřít plot kolem sportoviště. „Syn s partou dětí ze sídliště i dalších spolužáků sem chodí hrát basket. Říkali si, že je hřiště opravdu ve špatném stavu a že by s tím klidně rádi něco udělali. Je výborné, že iniciativa šla přímo od dětí. Obrátili jsme se na město, které nám přes Technické služby zajistilo barvy a štětce a akce se mohla rozjet,“ přiblížila Valčíková. Spontánní brigádu nazvali mládežníci Natřeme to! a díky sociálním sítím o ní brzy vědělo celé měso. Děti se sešly hned ve dvou termínech a společnými silami odpracovaly asi 60 hodin.

Přesto, že děti s žádnou odměnou nepočítaly, nakonec se určitého druhu odměny dočkaly. Akci totiž nečekaně podpořil i soukromý sponzor. „Jeden místní pán, který si sem také chodí zaházet na koš a je podnikatel, se z akce tak nadchl, že dal peníze na občerstvení pro děti i na odměnu, ze které pro partu dětí zbude i na zakoupení nového basketbalového míče,“ doplnila Valčíková. Děti už nyní uvažují o dalších úpravách hřiště, jde například o výměnu košů nebo úpravu povrchu hřiště.

Aktivitu mládeže ocenil i starosta Marian Ležák, jehož dcera byla také mezi těmi, kteří se do natírání zapojili. „Dětem jsem hned řekl, že jim město pomůže a potěšilo mě, že se do natírání vrhly s takovým nadšením a jsou ochotné udělat něco pro to, aby byly naše Luhačovice ještě hezčí. Je vidět, že pokud se lidé rozhodnou změnit své okolí k lepšímu, mohou počítat s tím, že tyto aktivity město vítá a podporuje. Ať jde o natírání plotu u dětského hřiště, nebo nedávnou brigádu v Kladné Žilín, kde se rozhodli místní také zvelebit své okolí. Věřím, že se povede nadchnout i ostatní občany k podobným iniciativám. Jsem nadšený z tohoto aktivního přístupu a tleskám každému dobrovolníkovi, který se rozhodne věnovat své síly a čas, aby přispěl k rozkvětu města. Budeme rádi, pokud se na nás obdobně obrátí kdokoliv z občanů z které čtvrti nebo místní části Luhačovic. Pokaždé pomůžeme v rámci možností zařídit technické pomůcky a další podporu, která by realizaci podobných aktivit umožnila,“ podotkl starosta Ležák.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x