Zanedbané okolí památníku obětem komunismu prokouklo

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Nevzhledné a zanedbané okolí památníku obětem komunismu na Palackého náměstí v Uherském Hradišti je už minulostí. Nyní pietní místo obklopují nové záhony s trvalkami a nové stromy, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Jan Pášma.

Samotný památník obklopovala ještě v zimě jen temná skupina přerostlých tisů, která často sloužila spíše jako místo pro odhazování odpadků nebo dokonce jako nouzové veřejné záchody. Dlouhodobě neuspokojivé okolí památníku se v minulých dnech proměnilo v upravené a příjemné místo, odpovídající vzhledem svému pietnímu významu. K tomu bylo nutné odstranit přestárlé tisy a vysadit nové stromy. Přibyl také trvalkový záhon.

Po stranách památníku nyní pokvetou dvě sakury, v záhonu se ukáží sasanky, denivky, šalvěje, hvězdnice a další kvetoucí trvalky doplněné o okrasné trávy a cibuloviny. Cena úprav okolí památníku byla 137 tisíc korun.

„Místo, vzdálené jen pár metrů od bývalé věznice, kde si připomínáme památku obětí komunismu, musí být funkční také esteticky, určitě si zaslouží být na očích veřejnosti,“ sdělil starosta města Stanislav Blaha.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x