Masters of Rock začne poctou britské legendě Uriah Heep

VIZOVICE - Masters of Rock letos hned na první den festivalu nabízí lahůdku v podobě vystoupení britské kapely Uriah Heep. Legendární formace hraje již bezmála 50 let a spolu s Led Zeppelin, Black Sabbath a Deep Purple patří ke čtyřlístku, jenž v sedmdesátých letech udával směr, kudy se vyvíjel hard rock.

Letos se tito rockoví velikáni vydali na velkolepé turné na podporu svého v pořadí již 25. alba s názvem Living the Dream. Fanoušky ve Vizovicích čeká podle pořadatelů unikátní vystoupení. Kromě představení zmíněné poslední desky totiž budou na pódiu vidět bývalé členy skupiny.

Velkolepé oslavy hudby Uriah Heep se tak na Ronnie James Dio Stage od 22.50 hodin budou účastnit i baskytarista Paul Newton a zpěvák John Lawton. Původně měl dorazit také Lee Kerslake, nejdéle hrající bubeník v Uriah Heep, ale ze zdravotních důvodů nakonec účast na festivalu odřekl.

První den 17. ročníku Masters of Rock ale slibuje i další výjimečné zážitky. Ozdobí jej německá powermetalová kapela Gamma Ray, která v létě plánuje jen pět koncertů, mezi nimiž nechybí právě vystoupení na Masters of Rock. Hrát bude od 19.10 hodin. Po Gamma Ray na pódiu vystoupí folkmetalista ze Švýcarska Eluveitie. Festival se v areálu vizovické likérky koná až do neděle. Účastní se ho kolem 25 000 fanoušků. Kompletní program je na webu www.mastersofrock.cz.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x