Zlínský kraj da miliony školám na opravu střechy, výtahů i haly

ZLÍNSKÝ KRAJ – Miliony korun dá Zlínský kraj školám na rekonstrukci větrem poškozené střechy, dále na výtahy a také na projekt pro rekonstrukci tělocvičny. Oprav se dočká Střední průmyslová škola Otrokovice i Masarykovo gymnázium, Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Vsetín, řekla serveru Zlin.cz Michaela Doleželová z krajského tiskového oddělení.

Investiční záměry a poskytnutí příspěvku pro rekonstrukce budov schválili krajští radní. „V dubnu došlo vlivem silného poryvu větru k poškození plechové střešní krytiny budovy Masarykova gymnázia ve Vsetíně. Uvolněná krytina zůstala srolovaná na střeše budovy,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

Podle něj je sice střecha provizorně zakrytá, ale je potřeba ji uvést do původního stavu. Celkové náklady jsou 1,5 milionu korun. Dokončení prací se předpokládá v srpnu letošního roku.

Střední průmyslová škola Otrokovice dostane necelý milion na zpracování projektové dokumentace pro rekonstrukci sportovní haly. Rekonstrukce je plánovaná v několika etapách mezi lety 2019 až 2022. Náklady první a druhé etapy se odhadem pohybují okolo 35 milionů.

Otrokovická průmyslová škola plánuje také za více než šest milionů rekonstrukci čtyř výtahů. Tři výtahy jsou pro osobní dopravu a jeden je v budově školní kuchyně pro nákladní dopravu. Slouží pro dopravu uvařených jídel do školní výdejny. S pracemi se počítá do konce letošního roku.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x