KAM ZA KULTUROU: Prázdniny pokračují ve velkém stylu

ZLÍNSKÝ KRAJ - Za Janáčkem, krásami Valašska či netopýry...

Milovníci hudby si celý týden dávají dostaveníčko v Luhačovicích. Od pondělka 15. do pátku 19. července zde probíhá tradiční festival Janáček a Luhačovice. Hlavní náplní hudebního festivalu je nabídnout hostům v krásném prostředí luhačovických lázní nezapomenutelné umělecké zážitky z řady koncertů, při kterých zazní nejen hudba světově proslulého skladatele Leoše Janáčka, ale také dalších významných komponistů v podání špičkových českých i zahraničních interpretů. Hudba bude znít na několika pódiích – jak na Lázeňském náměstí, tak i v Lázeňském divadle či v kostele sv. Rodiny. Součástí festivalu jsou i filmové produkce a besedy ve Společenském domě.  

Největší turistickou akcí měsíce je bezesporu Mezinárodní týden turistiky na Valašsku, který bude slavnostně zahájen 13. července ve Vsetíně. Od neděle 14.7. až do pátku 19.7. budou turisté vyrážet na trasy s volitelnou délkou 10 až 15 nebo 20 až 30 km, přitom se budou seznamovat s přírodou, zvyky, gastronomií a turistickými krásami Valašska a jeho okolí.

V úterý 16. července bude Měsíc v úplňku a nabídne částečné zatmění. Hvězdárny v Uherském Brodě, Zlíně, Vsetíně a Valašském Meziříčí nabízejí pro veřejnost večerní pozorování tohoto zajímavého úkazu, který začíná polostínovou fází chvíli před 21 hod a končí krátce po 2 hodině ranní.

Již po dvacáté proběhne od 17. do 20. července v Uherském Hradišti a Kyjově CZ&SK HELLO JAZZ WEEKEND. V hlavním festivalovém koncertu se v pátek 19. 7. od 19:30 v Jezuitské koleji v Uherském Hradišti představí například Dan Bárta, Robert Balcar Trio, Peter Lipa a Slovácký komorní orchestr.

Do nevelké obce Košíky v podhůří Chřibů se v pátek 19. července můžete vypravit na zajímavou Večerní vycházku za netopýry. Sraz zájemců je Multifunkční budově v 19:30, exkurze s odborným výkladem a ukázkami moderních postupů při výzkumu a ochraně netopýrů je bezplatná, ale je potřeba se do 17.7. přihlásit sms zprávou na tel. 608 74 29 79.

V Muzeu Bojkovska  v Bojkovicích bude 19. 7. v 17 hodin vernisáží zahájena výstava obrazů Marcely Michalčíkové rozené Grunové s názvem Zlatá fantazie. Obrazy budou k vidění do 15. září 2019.

Od 18. do 20. července se do Valašského Meziříčí budou sjíždět milovníci guláše a dobré zábavy. Jedinečný festival GulášFest ve svém osmnáctém ročníku nabídne na místním fotbalovém stadionu tři dny plné hudby v podání špiček česko-slovenské hudební scény, přes 30 druhů guláše, lunapark, dance stage a další…

Další akce najdete v rubrice KULTURA, v akcích na Zlin.cz, nebo na vychodni-morava.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x