Tarja ukázala rockovou tvář, zpěvačka Within Temptation splnila fanynce dětský sen

VIZOVICE - Metalová královna Tarja Turunen z Finska v rockovém hávu a holandská zpěvačka kapely Within Temptation Sharon den Adel v působivé show se dvěma překvapeními - to přinesla sobotní noc na festivalu Masters of Rock ve Vizovicích. Turunen i Within Temptation jsou v České republice častými hosty a mají zde početnou skupinu příznivců, jejichž podporu obě zpěvačky opakovaně ocenily.

Tarja, bývalá frontmanka skupiny Nightwish, se zapsala do povědomí posluchačů jako interpretka odlišných žánrů – metalu a klasické hudby. Díky osobitému projevu se zpěvačka stala jednou z nejpopulárnějších žen v metalové hudbě. Na pódiu většinou vystupuje v dlouhých šatech různých barev, nyní ji ale vizovické publikum vidělo oděnou v černé kůži.

Koncert zahájila skladba No Bitter End z alba The Shadow Shall z roku 2016, ze kterého zazněly i skladby Demons in You, Love to Hate, Calling from the Wild a Innocence. Fanoušky potěšily i songy Victim of Ritual a 500 Letters z desky Colours in the Dark z roku 2013. Zazněla i skladba Dead Promises, ochutnávka z nového alba In the Raw, které zpěvačka vydá v srpnu.

Chybět nemohly skladby z období působení Turunen v kapele Nightwish, publikum si tak s ní zazpívalo songy Planet Hell a hlavně Over the Hills and Far Away. Zazněly i písně Die Alive a I Walk Alone z prvního alba Turunen po rozchodu z Nightwish, desky My Winter Storm z roku 2007. Působivý koncert uzavřela vypalovačka Until My Last Breath z alba What Lies Beneath z roku 2010.

Tím však letošní vystoupení finské královny metalu na letošním Masters of Rock neskončilo. Na pódium vystoupila ještě jednou, tentokráte v zářivých šatech při koncertu Within Temptation. Se Sharon den Adel nadšenému publiku zazpívaly duet Paradise (What About Us?).

Holandská kapela začínala v roce 1996, hrála symfonický metal. Postupně se ale stala fenoménem, který nelze zařadit do žádného žánru a který dokáže oslovit i posluchače mimo metalové publikum. Ve Vizovicích představovala letošní novinku, desku Resist, ze které zazněly písně Raise Your Banner, The Reckoning, In Vain a Mad World.

Kapela ale fanoušky nepřipravila ani o starší hity v čele s In the Middle of the Night, Stand My Ground, Angels, Faster či závěrečnou Mother Earth. Krásná Sharon den Adel při koncertě ukázala, proč je v metalovém světě tak populární. Všimla si fanynky v první řadě, která zpívala všechny písně s ní, a pozvala dívku školou povinnou na pódium. Nadšená Olívie zpěvačku nejprve spontánně objala a pak si s ní zaskákala a zazpívala skladbu Covered by Roses.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x