Policisté zastavili během Masters of Rock přes 20 opilců za volantem

VIZOVICE - Během včerejšího dne opustili Vizovice poslední fanoušci rockového festivalu Masters of Rock a podle policistů se letošní ročník obešel bez větších komplikací a problémů. I letos však několik řidičů usedlo za volant pod vlivem alkoholu a strážci zákona řešili i několik krádeží, server Zlin.cz o tom informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté na některých odjezdových trasách z města v pondělí kontrolovali, zda řidiči usedli za volanty svých automobilů střízliví. Všichni řidiči mají každoročně po celou dobu konání festivalu možnost přijít na Obvodní oddělení policie ve Vizovicích a dechovou zkouškou zjistit, zda mohou bez obav usednout za volant. V pondělí této možnosti využilo celkem 135 řidičů.

„Rekordmanem byl pětačtyřicetiletý muž, který se přišel zeptat, zda už může odjet, přičemž hodnota na displeji přístroje ukázala cifru 2,1 promile alkoholu. Policisté muži doporučili, aby do vystřízlivění počkal ještě několik hodin,“ konstatovala Kozumplíková.

Čtyřiadvacetiletá žena, které přístroj ukázal hodnotu 0,56 promile alkoholu, i přesto usedla pár minut poté za volant a chtěla z Vizovic odjet. Při výjezdu z města ženu zastavila policejní hlídka a odborná dechová zkouška ukázala hodnotu 0,99 promile alkoholu. Přišla o řidičské oprávnění a další jízdu jí policisté zakázali.

Policisté také zastavili řidiče, který řídil, přestože to měl soudem zakázáno a dopustil se tak trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Další muž zase řídil vozidlo, přestože nebyl držitelem příslušného řidičského oprávnění a dopustil se tak přestupku.

Po dobu konání festivalu zastavili policisté celkem 21 nezodpovědných řidičů pod vlivem alkoholu, kteří za volantem riskovali životy a zdraví nejen svoje, ale také ostatních účastníků silničního provozu. Dva z nich nadýchali více než jedno promile alkoholu, z toho jeden byl cizinec a druhou hříšnicí byla devětačtyřicetiletá žena, která jezdila svým vozidlem po stanovém městečku, přičemž jí v těle kolovaly téměř dvě promile alkoholu. Další dva řidiči zase řídili pod vlivem drog, u jednoho řidiče, cizince, našel speciálně vycvičený policejní pes drogy v zavazadlovém prostoru. O jaké drogy se jednalo, určí až kriminalistická expertiza.

„Prověřujeme celkem pět krádeží, tři ze stanů a dvě krádeže mobilních telefonů, které jejich majitelé zanechali na stole v restauraci. Čtyři z pěti krádeží prověřujeme jako přestupky proti majetku a po projednání je předáme k potrestání viníků příslušnému úřadu stejně jako další dva přestupky proti občanskému soužití, kterými se v průběhu festivalu policisté zabývali,“ doplnila Kozumplíková.

Policisté uložili celkem 143 blokových pokut za přestupky v dopravě, jednalo se zejména o nerespektování dopravního značení a parkování na místech, kde je to zakázáno.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x