Zlínské (z)povídání: Milan Mikšík

ZLÍN - Reportážní fotograf Milan Mikšík svým objektivem zachycuje Zlín ve dne v noci. Ale co si o něm myslí? Na to jsme se ho zeptali v našem rozhovoru.

Kam byste vzal zahraniční návštěvu?

Správní budova číslo 21 Baťových závodů – „zlínský mrakodrap“ je jedním z vrcholných děl předválečné československé funkcionalistické architektury. S 16 podlažími a výškou 77,5 metru je nejvyšší budovou Zlína. Ze střechy budovy je nevšední pohled na město a jeho okolí, nyní dokonce i s dalekohledy.

Čím Vás město naposledy překvapilo?

Stovky stromů a keřů, desetitisíce květin. Zeleň města Zlína je opět mnohem bohatší. A to i díky občanům, kteří pomohli se sázením.

Co si ve Zlíně nenecháte ujít?

Jako reportážní fotograf Zlína a Zlínska ZLÍN FILM FESTIVAL!  Je nejstarší, největší a nejvýznamnější filmovou přehlídkou svého druhu na světě. Jedná se o mezinárodní událost s vynikajícím renomé.

Co Vám ve Zlíně chybí?

Postrádám živé náměstí, kde by se lidé pravidelně setkávali na různých akcích, dnes se všichni přestěhovali do parku Komenskéh nebo do svých městských částí… jako u nás v Malenovicích, tam je hodně rušno.

Co byste ve Zlíně rád změnil, kdyby to bylo možné?

V centru Zlína hlavně během dopravních špiček přibývá automobilů a kolony se tvoří na příjezdových cestách od Otrokovic či Vizovic. Městu chybí obchvat jako sůl!

Oblíbený podnik?

Hm, moc je nevyhledávám, ale rozhodně doporučuji procházku na hrad u nás v Malenovicích a pak z kopečku rovnou do pivovaru Malenovice na Zlínský švec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x