Policie dopadla zloděje, kteří se do zlínského baru dostali pomocí pařezu

ZLÍN - Zlínští kriminalisté obviili z krádeže dvojici zlodějů, která ve Zlíně vykradla bar. Jeden ze zlodějů pobyl na svvobodě pouhých 18 dnů, serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Událost se stala koncem června ve Zlíně. Sedmadvacetiletý muž a jeho o dva roky mladší komplic společně vypili několik piv i panáků tvrdého alkoholu a nad ránem si šli sednout na zahrádku jednoho z barů ve Zlíně. Protože byl bar už zavřený, napadlo je, že by ho mohli vykrást. Mladší z mužů vzal pařez, který ležel opodál, a rozbil s ním skleněnou výplň vchodových dveří. Uvnitř mu padla do oka pokladnička ve tvaru prasátka a číšnický flek, tak obě věci ukradl. Starší z mužů mezitím venku hlídal. V pokladničce bylo 40 tisíc korun, v číšnickém fleku pak dalších 28 tisíc korun. O peníze se zloději rozdělili a odešli do herny v centru města, kde jich většinu prohráli.

„Sedmadvacetiletý muž se krádeže dopustil pouhých 16 dnů po propuštění z věznice, kde si odpykával trest za krádeže z minulosti. Muž má v rejstříku trestů pět záznamů, trestné činnosti se začal věnovat krátce po dovršení plnoletosti. Policie jej dopadla dva dny po krádeži a soud vzal recidivistu na návrh kriminalistů do vazby. Nyní mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“ upřesnila Kozumplíková.

Jeho o dva roky mladší komplic má v rejstříku trestů záznamů devět, z posledního výkonu trestu ho propustili před více než dvěma lety. Vyšetřován je na svobodě. Oba recidivisté se ke svému jednání přiznali.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x