Úpravy v okolí mařatického hřbitova jsou u konce

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Návštěvníkům hřbitova v uherskohradišťských Mařaticích i cestujícím městskou hromadnou dopravou se ulevilo. Město dokončilo úpravy prostranství prostor kolem hřbitova, vybudovalo parkoviště i autobusovou zastávku, server Zlin.cz o tom informoval muvčí města Jan Pášma.

První etapa investiční akce Parkování u hřbitova v Mařaticích, která začala v roce 2017, řešila prostor za hřbitovem, úprava přední části prostranství u největšího uherskohradišťského pohřebiště pak začala vloni na podzim.

V první etapě řešilo město výstavbu obslužné komunikace, veřejného parkoviště pro 14 aut, autobusové zastávky a úpravu napojení návazných komunikací. Součástí druhé etapy byla rekonstrukce místní komunikace ulice 1. Máje v návaznosti na nově budované zpevněné plochy, byla zrušena bývalá točna a zpevněné plochy sloužící pro parkování. Veřejné prostranství se dočkalo celkových úprav, vybudován byl autobusový záliv a zastávka včetně přilehlých chodníků. Zároveň bylo postaveno větší parkoviště pro 40 automobilů, které propojuje malý parčík průchodem do ulice Václava Kulíška. Součástí stavby byla i obnova a rozšíření veřejného osvětlení s ohledem na výstavbu parkovišť a chodníků, v obou etapách došlo i na sadové úpravy a doplnění mobiliáře.

„Návštěvníkům hřbitova je tedy k dispozici výrazně zlepšené celkové prostředí a mnohem větší komfort při cestování jak autobusem, tak osobním vozem. Spolu s první etapou je v místě možné parkování pro 54 automobilů,“ komentoval celou akci starosta města Stanislav Blaha. Obě etapy přišly na 23,4 milionu korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x