KAM ZA KULTUROU: Víkendové akce na Východní Moravě

ZLÍNSKÝ KRAJ - Nechcete se o víkendu nudit? Co si zajít třeba na Piknik festival do Uherského Hradiště nebo na výstavu děl Adolfa Borna či Karla Bubílka?

Sobota 20.7. nabízí od 12 do 22 hodin Piknik festival jídla a zábavy ve Smetanových sadech v Uherském Hradišti. Festival se uskuteční v parku Smetanovy sady v Uherském Hradišti a veškeré dění se bude odehrávat v okolí Slovácké búdy. Jedná se o veřejně přístupný park a můžete přijít i s domácími mazlíčky. Svou účastí na akci a benefičním nákupem můžete pomoci dobré věci – veškerý finanční výtěžek bude předán pacientovi s leukémií po transplantaci kostní dřeně na Hemato-onkologické klinice Fakultní nemocnice Olomouc.

Milovníci piva se v sobotu vydají na Bojkovické pivní slavnosti. Těmi ožije od 16 hodin Tilichovo náměstí v Bojkovicích. Těšit se můžete na 15 druhů piv, grilované speciality i pivní soutěže.

Zejména pro rodiny s dětmi je připraveno Prázdninové poježdění na Rajnochovické lesní železnici, které je připraveno na 20. a 21. července vždy od 9 do 17 hodin v Rajnochovicích v Hostýnských vrších. Těšit se můžete na: svezení vláčkem taženým lokomotivami BND30 a BN30U; komentované prohlídky o historii lesní železnice a chystaném prodloužení trati, malování na obličej; fotokoutek i bohaté občerstvení.

Zajímavý víkend lze strávit v Rožnově pod Radhoštěm. V areálu Valašského muzea v přírodě budou 20. a 21. července probíhat Dny řemesel a setkání kovářů. V sobotním programu  budou vyhrávat Heligonkáři z valašských kotárů, v neděli se můžete těšit na skupinu Mňága a Žďorp či cimbálovou muziku OKYBAČA.

Až do 28. srpna můžete v zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí vstoupit do Světa Adolfa Borna. Výstava nabídne milovníkům jeho díla akvarely, pastely a grafické listy z období 1959 až 2014. V pestrém výběru z díla nechybí překvapivé obrazy ani filmové kresby, které byly použité při tvorbě Večerníčku Mach a Šebestová.

Do oblíbené ZOO ve Zlíně-Lešné se můžete vydat nejen za expozicemi zvířat, ale také za ukázkami fortelu afrických řezbářů z Gabonu a Nigérie. Ti zde až do konce prázdnin budou pracovat na výrobě dřevěných soch, které poslouží k ozvláštnění areálu zoologické zahrady.

V Novém Hrozenkově v Památníku Antonína Strnadla je stále k vidění Výstava obrazů Karla Bubílka. Otevřeno je denně kromě pondělí od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin, výstava končí 28. července 2019.

Další akce najdete v rubrice KULTURA, v akcích na Zlin.cz, nebo na vychodni-morava.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x