Vandal zlikvidoval ve Valašském Meziříčí deset stromů

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – Vandal ve Valašském Meziříčí zlikvidoval deset stromů, které navrtal a nalil do nich silný chemický koncentrát. Stromy uschnuly, už je nelze zachránit a město je pokácí, řekl serveru Zlin.cz mluvčí radnice Lukáš Martinek.

Uschlé třešně se nacházejí v ulicích Sokolská a 1. máje. „V průběhu června a července bylo při opakovaných terénních kontrolách zjištěno úmyslné poškození deseti kusů vzrostlých třešní. Stromy někdo navrtal a do kmene pravděpodobně nalil silně koncentrovanou chemickou látku, která zapříčinila uschnutí stromů,“ uvedl Tomáš Kunc, který má na odboru komunálních služeb na starostu správu zeleně.

Na ulici Sokolská řádění vandala odnesly čtyři stromy, na ulici 1. máje pak dalších šest třešní. S podobnými praktikami už se zaměstnanci města v minulých letech setkali. „V žádném z případů se však nejednalo o poškození v takovém rozsahu,“ dodal Kunc.

Město v nejbližších dnech podá trestní oznámení na neznámého pachatele. „Pokud má někdo informace, které by vedly k jeho dopadení, ať se obrátí na Policii České republiky,“ zdůraznil Kunc.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x