Uherské Hradiště za 14 milionů zrekonstruovalo ulici Před Branou

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Uherské Hradiště zrekonstruovalo ulici Před Branou v části Jarošov. Akce stála 13,7 milionu korun, řekl serveru Zlin.cz mluvčí radnice Jan Pášma.

Práce začaly loni se školním rokem. „Celkové rekonstrukci komunikace předcházelo vybudování stoky nové splaškové kanalizace v ulici Před Branou a Za Humny a její připojení na stávající kanalizační stoku,“ uvedl Pášma. Splašková kanalizace se stane majetkem Slováckých vodáren a kanalizací.

Vyřešila se i rekonstrukce souběžné dešťové kanalizace o délce 184 metru a přeložení potrubí vodovodního přivaděče. „Potom se zrekonstruovala komunikace, ulice dostala nové veřejné osvětlení a došlo k obnově rozhlasového vedení,“ poznamenal Pášma.

Podle starosty Uherského Hradiště Stanislava Blahy dříve v ulici pronikala nedostatečně vyčištěná splašková voda ze septiků do kanalizace. „Takto znečištěná voda poté odtékala do potoka. Koryto potoka jsme v loňském roce nechali důkladně vyčistit a upravit jeho břehy, ale až vybudováním stoky by se měl jeho stav definitivně zlepšit,“ řekl Blaha.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x