Obyvatelé Zlínského kraje mohou zasílat nominace na ocenění Pro Amicis Musae

ZLÍNSKÝ KRAJ - Nominace na ocenění Pro Amicis Musae, které Zlínský kraj každoročně uděluje za významný a podstatný přínos kulturnímu rozvoji regionu, mohou občané do 31. srpna 2019 posílat na krajský úřad. Server Zlin.cz o tom informoval Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Chceme tím opět ocenit osobnost, která v našem kraji trvale žije, nebo se zde narodila, případně na území Zlínského kraje působila či působí v kultuře a výrazně kraj v této oblasti zviditelnila,“ řekl krajský radní Miroslav Kašný, zodpovědný za oblast kultury.

Návrh může podat fyzická nebo právnická osoba starší 18 let, která do 31. srpna 2019 zašle vyplněný formulář se zdůvodněním nominace na adresu: Krajský úřad Zlínského kraje, odbor kultury a památkové péče, tř. T. Bati 21, 761 90 Zlín, případně je možné poslat návrh e-mailem. Bližší kontaktní informace včetně formuláře jsou zveřejněny na webu Zlínského kraje.

V minulosti se držiteli tohoto ocenění stali například etnograf Karel Pavlištík, akademický sochař Otmar Oliva, spisovatel Josef Holcman nebo hudebnice Vlasta Grycová.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x