Zadlužení obyvatelé Rožnova mohou využít nové služby dluhového poradenství

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - V Rožnově pod Radhoštěm začala fungovat nová služba dluhového poradenství. Jak serveru Zlin.cz řekl mluvčí města Marek Havran, do dluhové pasti spadlo už mnoho obyvatel Rožnova.

Rožnovská radnice se rozhodla společně s organizací Člověk v tísni podat pomocnou ruku těm, kteří potřebují v dluhové oblasti poradit či nasměrovat na správnou cestu.

„Máme bohužel stále informace, že pád do dluhové pasti se týká mnoha lidí v Rožnově pod Radhoštěm. Problém jedince tak může ovlivnit celou rodinu, děti a může se roztočit nebezpečná spirála, která mnohdy končí osobním bankrotem či dokonce bezdomovectvím. Město se tedy i proto dohodlo se společností Člověk v tísni, která se věnuje dluhovému poradenství již více než 11 let, na pomoci i u nás v Rožnově,“ sdělil místostarosta Rožnova Jan Kučera, jenž má ve své gesci sociální oblast.

Město tak využilo nabídku organizace Člověk v tísni, která se terénním dluhovým poradenstvím dlouhodobě zabývá. „V rámci pomoci lidem poskytujeme komplexní péči. Zdarma pomáháme řešit příčiny vzniku předlužení, zajišťujeme podporu v komunikaci s věřiteli a exekutory a podáváme návrhy na zastavení neplatných exekucí. Pomáháme rovněž v procesu oddlužení, ke kterému máme potřebnou akreditaci udělenou Ministerstvem spravedlnosti ČR,“ vysvětlil Jiří Janko, který má dluhové poradenství na Valašsku za organizaci Člověk v tísni na starosti.

Služba nebude fungovat jen v terénu, ale také na rožnovském městském úřadě. „Jsem rád, že tuto službu můžeme občanům nabídnout a je samozřejmostí, že město pro ni poskytne také prostory. Každé pondělí od 10.00 do 15.00 hodin mohou lidé službu využít v zasedací místnosti v 1. patře budovy městského úřadu Stefanium, Palackého 480, kde je i sociální odbor,“ upřesnil místostarosta Jan Kučera.

Před návštěvou poradny je vhodné se telefonicky objednat, a to prostřednictvím telefonního čísla 777 499 477.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x