Děti na filmovém táboře navštíví plzeňští cestovatelé z projektu Zikmund 100

ZLÍN - Již 8. rokem pořádá tým Zlín Film Festivalu tři turnusy filmového tábora. První z nich se tento týden koná v Kabinetu filmové historie v areálu Filmových ateliéru ve Zlíně, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí Zlín Film Festivalu Kateřina Martykánová.

Kromě základů filmařiny se mohou děti těšit i na návštěvu cestovatelů Tomáše Vaňourka a Lukáše Sochy z projektu Zikmund 100.

Náplní příměstských táborů je filmování, výtvarné činnosti a nově také výroba zpravodajství. „Děti si mohou vyzkoušet různé techniky animace v reálném i počítačovém prostředí. Naučí se základům fázování, pixilace či ploškové animace,“ popsala vedoucí filmové školičky Markéta Pášmová s tím, že děti se také promění v mladé reportéry, kameramany a zvukaře, kteří natáčí rozhovory a reportáže do zpravodajství fiktivní televizní stanice.

První turnus tábora ve středu 24. července navštíví vzácní hosté – Tomáš Vaňourek a Lukáš Socha. Oba cestovatelé jsou ve Zlíně již jako doma, protože sem mimo jiné zavítali během 59. ročníku Zlín Film Festivalu a představili se zde se svým projektem Zikmund 100 a filmem Cesta jako žádná ze sta. S dětmi si budou povídat o svých dobrodružstvích, které zažili při svých výpravách po stopách Hanzelky a Zikmunda, a také se společně s táborníky zapojí do natáčení jejich filmu.

Příměstské tábory jsou dlouhodobým projektem Zlín Film Festivalu s cílem poskytnout dětem se zájmem o filmovou tvorbu smysluplnou náplň pro trávení volného času o letních prázdninách a umožnit jim rozvíjet tvůrčího a kreativního ducha, dozvědět se něco o historii ateliérů a naučit se něco od zkušených odborníků.

Tábory se letos uskuteční od 22. července – 26. července  a 29. července – 2. srpna Jeden příměstský tábor potom tradičně připravují organizátoři v termínu 5. do 9. srpna i v Mladé Boleslavi pro děti zaměstnanců tamní automobilky.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x