Policisté se na Kroměřížsku zaměřili na opilou mládež, narazili na dvě opilé dívky v parku

KROMĚŘÍŽSKO - Policisté si na Kroměřížsku posvítili na podnapilou mládež. Během kontroly narazili na dvě dívky, které v parku popíjely tvrdý alkohol, serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Policejní akce byla zaměřena na dodržování zákazu podávání alkoholu mladistvým či nezletilým. „Policisté se společně se strážníky zaměřili na předem vytipovaná restaurační zařízení a místa, kde se schází mládež, jako jsou parky a hřiště. V Bezručově parku narazili na dvě sedmnáctileté dívky, které požívaly tvrdý alkohol. Dechová zkouška u nich odhalila hodnoty 0,93 a 0,54 promile,“ konstatovala Kyšnerová. Alkohol dívkám podali jejich plnoletí kamarádi. „Dopustili se tak přestupku na úseku ochrany zdraví před návykovými látkami. Jejich přestupkové jednání bude řešit správní orgán,“ dodala Kyšnerová.

Stejné akce jako v Kroměříži se uskutečnily také na Morkovicku a Bystřicku. Tam nikdo z mladých nenadýchal. „V obdobných preventivních aktivitách budeme v rámci celého okresu i nadále pokračovat,“ doplnila policejní mluvčí.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x