Vzpomínky na Zlín: Kam chodili zaměstnanci firmy Baťa za zábavou

ZLÍN - Kino, sportovní zápasy i jazzové koncerty. Tak se „Baťovi“ zaměstnanci bavili po práci.

Ve Zlíně byly tři biografy, které denně hrály aktuality a nejnovější filmy. Zaměstnanci navštěvovali ponejvíce Velké kino, které mělo v té době 2300 sedadel a konalo čtyři představení denně. V průběhu 2. světové války byl provoz v kinech zastaven, neboť budova byla poškozena bombardováním. 

„Polední představení ve Velkém kině byla pro zaměstnance, kteří v polední přestávce mohli tam posedět v teple a zdarma si prohlédnouti nejnovější filmy, nebo týdenní žurnály. Další představení odpoledne a večer byla za jednotné vstupné,“ uvádí kniha Sociální činnost firmy Baťa a.s. 

Ve Velkém kině byly mimo filmová představení pořádány téměř pravidelně týdně různé zábavní podniky jako divadla, koncerty, sportovní zápasy, například box, těžká atletika, cyklistika na válcích, kabarety a další. Na mnohé z nich měli zaměstnanci volný vstup. V komorním kině na Dílech (dnešní Malá scéna) byly mimo filmových představení rovněž pořádány koncerty a přednášky. 

V hotelu Společenský dům (dnešní Moskva) fungovala kavárna o rozloze 40 x 20 m, ve které byly denně koncerty největších jazzových orchestrů. V přízemí hotelu se pak nacházela rozsáhlá herna, ve které stály kulečníkové stoly, tabule pro stolní tenis a šachové stolky. Mimo to byly ve III. etáži hotelu rozmístěny různé klubovny, ve kterých se pořádaly různé zábavné přednášky anebo šachová utkání.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’163896′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2417‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚163896‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x