Teplárna v Otrokovicích odstaví kotel i turbínu, o teplou vodu ale lidé nepřijdou

OTROKOVICE - Přestože léto je v plném proudu, otrokovická teplárna se už připravuje na další topnou sezonu. Během odstávky ale lidé bez teplé vody nezůstanou, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Kotel a turbínu odstaví otrokovická teplárna v sobotu 27. července, kdy může dojít v ranních hodinách ke krátkodobému zvýšení hluku v okolí teplárny. „Zároveň bude uvedený do provozu plynový kotel ve Zlíně – Malenovicích, který slouží jako záložní zdroj. Díky němu odběratelé během odstávky žádný výpadek nepocítí a dodávky teplé vody pro ně budou zajištěny,“ doplnila mluvčí Teplárny Otrokovice Jana Burešová.

Během odstávky se uskuteční řada oprav, revizí a údržba technologií, které jsou nezbytné pro zabezpečení spolehlivých dodávek tepla a teplé vody v další topné sezoně. Technologie budou znovu uvedeny do provozu v neděli 4. srpna. Postupně budou obnoveny dodávky páry pro největší průmyslové odběratele. V blízkosti teplárny mohou obyvatelé v tento den zaznamenat mírné zvýšení hluku a tmavší kouř z komína, což souvisí s najížděním zařízení do provozu.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x