Ve Zlínském kraji bude pomáhat Seniorská obálka

ZLÍNSKÝ KRAJ - Rada Zlínského kraje vyslovila souhlas s distribucí Seniorské obálky prostřednictvím webového portálu Zlínského kraje. Tento tiskopis pro seniory a osoby se zdravotním postižením, které bydlí ve svém domácím prostředí, má pomáhat řešit krizové situace týkající se sociálně zdravotního pomezí, server Zlin.cz o tom informovala Michaela Doleželová z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Seniorská obálka je výstupem projektu Implementace politiky stárnutí na krajskou úroveň Ministerstva práce a sociálních věcí, do kterého je zapojen také Zlínský kraj. Tuto kartu pro případ naléhavé pomoci, například při zásahu jednotek integrovaného záchranného systému, má mít osoba umístěnou na viditelném místě ve své domácnosti,“ vysvětlila Michaela Blahová zodpovědná za oblast sociálních věcí.

Karta obsahuje důležité informace o osobě: osobní údaje, kontaktní údaje na osoby blízké, orientační přehled onemocnění a medikace. Tiskopis Seniorské obálky nebo formulář v interaktivní podobě včetně pravidel pro vyplnění je možné stáhnout na webových stránkách Zlínského kraje v sekci Sociální oblast.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x