Takřka stoletá stařenka vyrazila v tropických vedrech na nákup, kolemjdoucí o ni měl strach

ZLÍN - Strážníky přivolal k téměř stoleté ženě muž, který měl obavy o její zdraví. Stará žena totiž vyrazila v tropickém vedru na nákupy a pohybovala se po frekventované silnici, serveru Zlin.cz řekl o případu zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Pozorný kolemjdoucí odvedl sedmadevadesátiletou seniorku na chodník. Po něm sice již dokázala jít samostatně, ale přesto měl obavu o její zdraví, a tak raději přivolal strážníky.

„Strážníkům žena sdělila, že se vrací domů z nedalekého supermarketu a cítí se po zdravotní stránce dobře. S ohledem na její požehnaný věk a aktuální klimatické podmínky, kdy se venkovní teploty blížily tropické třicítce, navrhla hlídka MP Zlín vitální seniorce, že ji do místa jejího bydliště raději odveze služebním vozidlem. To paní přijala a strážníci jí pomohli s nákupem až ke dveřím jejího bytu,“ poznamenal Janík.

Starší lidé by podle strážníků měli být v těchto dnech opatrní, v horkých dnech jim totiž hrozí nebezpečí přehřátí a dehydratace. Měli by proto omezit tělesnou zátěž a dostatečně pít neslazené nápoje. Přímé slunce nesvědčí ani dětem nebo zvířatům.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x