Do Zlína dorazila místopředsedkyně vlády, s primátorem mluvila o zimním stadionu i Velkém kině

ZLÍN  - Místopředsedkyně vlády a ministryně financí České republiky Alena Schillerová navštívila město Zlín. Během návštěvy se setkala v prostorách radnice s vrcholnými představiteli města, následovala návštěva vybraných lokalit a debata se seniory, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

Návštěvu města zahájila ministryně financí Alena Schillerová setkáním s primátorem Jiřím Korcem, náměstky primátora a některými radními. Během setkání představil Jiří Korec město Zlín, jeho problematiku a rozpočtové priority v krátkodobém i dlouhodobém horizontu. Konkrétně byla zmíněna nutnost budování infrastruktury, úprava veřejného prostoru nebo rekonstrukce zimního stadionu i Velkého kina. Debata se vedla i kolem rozpočtového určení daní a jeho dalšího směřování.

„Jsem rád, že k nám paní ministryně přijela. Diskuze nad financováním budoucích projektů byla konstruktivní a věřím, že se nám podaří najít i způsoby jejich spolufinancování,“ komentoval setkání Jiří Korec.

Po diskuzi na radnici se delegace Aleny Schillerové přesunula za doprovodu primátora a náměstka primátora Pavla Brady na komentovanou prohlídku Památníku Tomáše Bati. Další kroky vedly na prohlídku Velkého kina, kde byla paní ministryně seznámena s historií kina a problematikou jeho uzavření. Na žádost paní ministryně byla začleněna do programu i návštěva Lesního hřbitova a hrobu Tomáše Bati.

Následovala debata se seniory v Kulturním institutu Alternativa. Návštěvu města zakončila delegace Aleny Schillerové společným obědem s představiteli města.

Archivní video

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x