Otrokovičtí školáci se dočkají čtyř nových učeben

OTROKOVICE - V otrokovické Základní škole T. G. Masaryka jsou v plném proudu práce na modernizaci a vybavování odborných učeben. Díky finanční podpoře Evropské unie a města budou moci žáci od nového školního roku využívat čtyři nové učebny, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Stehlíková.

Otrokovická radnice zafinancovala kompletní přestavbu staré nevyužívané výměníkové stanice a nechala pro ZŠ TGM vybudovat dvě nové učebny. Stavební práce se uskutečnily v letech 2018 a 2019 a radnici vyšly na bezmála 14 milionů korun. Na to navázaly dva projekty, díky nimž budou tyto a další dvě odborné učebny vybaveny.

Hlavním účelem modernizace učeben je zvýšení kvality vzdělávání ve vazbě na budoucí uplatnění absolventů školy na trhu práce. Z projektu Modernizace odborných učeben na ZŠ TGM budou zřízeny polytechnické učebny, které zajistí rozšíření znalostí žáků i v oblasti technických a řemeslných oborů a jazyků.

„Od modernizace učeben si slibujeme zvýšení zájmu o studium technických a řemeslných oborů a jazyků. Učebny budou vybaveny moderní projekční a digitální technikou a dalším vybavením, které by mohlo žáky v této oblasti motivovat,“ uvedla ředitelka školy Marta Zakopalová. Dodala, že současně se uskuteční celková modernizace a rekonstrukce učeben zahrnující výměnu kateder, lavic, židlí, tabulí a dalšího vybavení.

Díky projektu Zvýšení kvality vzdělávání v klíčových kompetencích ve vazbě na sociální inkluzi v ZŠ TGM bude vybudována jazykově-počítačová učebna a odborná přírodovědná učebna. Učebny budou kompletně rekonstruovány, vybaveny novými žákovskými a učitelskými pracovišti, digitálními technologiemi a pomůckami, které budou odpovídat požadavkům moderní výuky. Mimo jiné bude zmodernizována a rozšířena školní Wi-Fi síť, konektivita školy bude splňovat nejmodernější bezpečnostní požadavky a součástí obou projektů je i úprava  zeleně v blízkosti školy.

„Velký dík patří městu Otrokovice, jako zřizovateli školy, který přistoupil k revitalizaci výše zmíněných nevyužívaných prostor staré výměníkové stanice. Vznikly nám tak moderní a prostorné učebny, které budeme využívat nejen v dopoledních hodinách pro výuku, ale plánujeme zde i realizaci některých volnočasových aktivit. Do budoucna bychom zde rádi umístili i dvě oddělení školní družiny, které dosud fungovaly ve velmi stísněných podmínkách v budově školy,“ dodala ředitelka školy.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x