Výstava fotografií v Baťově mrakodrapu mapuje krajinu napříč kontinenty

ZLÍN - I ten, kdo zůstává o prázdninách doma, si může dopřát cestovatelský zážitek a uvidět kus světa prostřednictvím výstavy fotografií Miroslava Holešovského, která je do 14. srpna ve všedních dnech k vidění ve třetí etáži Baťova mrakodrapu, sídla Zlínského kraje. Serveru Zlin.cz to uvedla Helena Mráčková z tiskového oddělení krrajského úřadu.

Nadšený cestovatel a amatérský fotograf Miroslav Holešovský (narozený roku 1949 v Karolince) v expozici nazvané Svět hledáčkem mého Canonu představuje na velkých barevných snímcích zejména přírodní scenérie zachycující krásy rozmanité krajiny napříč kontinenty. „Diváci si mohou udělat obrázek o tom, jak to vypadá v Hondurasu, v Guatemale, v Patagonii, v Kanadě, v Namibii, v Jihoafrické republice, v Tanzanii, v Botswaně, na Srí Lance, v Tibetu, v Nepálu či na Velikonočním ostrově,“ podotkla Mráčková.

Autor vystudoval strojírenskou fakultu VUT v Brně, potom pracoval v projektové organizaci PIK – později Barumprojektu. v minulých dvaceti letech působil v soukromé firmě ve Skašticích. Od mládí rád cestuje a fotografuje. Plně své sny realizoval od roku 1989, kdy se otevřely hranice a i díky tomu mohl procestovat se svým Canonem kus planety Země.

Pokud se návštěvníci vypraví na tuto fotografickou výstavu, mohou zároveň využít možnost prohlídky Zlína prostřednictvím dalekohledů na terase v 16. etáži Baťova mrakodrapu, nebo se podívat na model Zlína ukazující podobu města v 50. letech minulého století. Prohlídkový okruh obnovených či nově vytvořených expozic Baťova mrakodrapu je zdarma, stejně jako výstava fotografií Miroslava Holešovského.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x