KAM ZA KULTUROU: Druhý měsíc prázdnin bude na Východní Moravě zábavný a aktivní

ZLÍNSKÝ KRAJ - Čeká nás Setkání řezbářů, výstava Půlstoletí s Cimrmanem i přehlídka slovenského folkloru. Vybere si každý.

Pozvánka za vůní dřeva směřuje do Velkých Karlovic, kam se 1. srpna sjedou řezbáři na 25. ročník Setkání řezbářů u Karlovského muzea. Po celé čtyři dny až do 4. srpna můžete pozorovat jejich šikovné ruce při práci. V kulturním programu se vystřídá sedm cimbálových muzik, v pátek 2. srpna vystoupí v amfiteátru známí sourozenci Ulrychovi a 3. srpna obsadí amfiteátr The Young Pekáč Mojmíra Bártka. V neděli 4. srpna proběhnou během Karlovské pouti v dřevěném kostele Panny Marie Sněžné sváteční bohoslužby, v areálu muzea zahraje hudecká muzika Staré Gatě a cimbálová muzika Valašsko.

Milovníci a fanoušci Járy Cimrmana si nenechají ujít výstavu Půlstoletí s Cimrmanem, která bude od 1. srpna do 1. září 2019 k vidění v Panském dvoře v Uherském Brodu. Vernisáž proběhne 1. srpna od 17 hodin.

Na zahrádkářskou výstavu Zahrada Věžky – LÉTO se můžete vypravit od 1. do 4. srpna denně od 9 do 16 hodin do výstavního areálu v centru obce Věžky u Kroměříže.

Sportovci vyrazí 2. a 3. srpna na Valašsko do Nového Hrozenkova k jezeru Na Stanoch (tzv. Valašský Balaton), aby poměřili své síly v triatlonovém závodě pro veřejnost Valachy man 2019. V pátek startují od 15 hodin závodníci „krátké“ verze triatlonu (250 m plavání, 12 km kolo – horské či trekingové, 3,6 km běh). V sobotu od 9 hodin probíhá „dlouhý“ závod a štafety (350 m plavání, 16 km horské kolo, 4,5 km běh).

Největší přehlídkou slovenského folkloru na Moravě je mezinárodní festival Jánošíkov dukát. Ten se uskuteční v Rožnově pod Radhoštěm ve Valašském muzeu v přírodě od 2. do 4. srpna. Letošní 21. ročník festivalu doplní 19. ročník Mistrovství Valašského Království ve stloukání másla.

Další akce najdete v rubrice KULTURA, v akcích na Zlin.cz, nebo na vychodni-morava.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x