Silná bouře vyvracela na Valašsku stromy

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V neděli 28. července v podvečer se Valašským Meziříčím prohnala krátká, ale velmi intenzivní bouře doprovázená silným větrem a kroupami. Její řádění odneslo několik vrostlých stromů. Práce na odstranění vzniklých škod budou probíhat ještě několik dní, informoval server Zlin.cz mluvčí meziříčské radnice Lukáš Martinek.

Veřejné prostranství uvnitř města bude ochuzeno o další stromy. Pod náporem silného větru se několik z nich vyvrátilo či zlomilo ve kmeni a některé byly poškozeny natolik, že musely být z bezpečnostních důvodů pokáceny. „Hrubým odhadem se jedná o 20-30 vzrostlých stromů. Bouře úřadovala po celém městě, stromy nepadaly jen v určitých lokalitách,“ konstatoval Tomáš Kunc z odboru komunálních služeb.

„Informace o poškozených stromech přijímám od pracovníků Městských lesů, Městské policie či veřejnosti od rána. Předpokládám, že v odpoledních či večerních hodinách se může ještě nějaký jednotlivý případ objevit,“ doplnil Kunc s tím, že v průběhu dneška se primárně odklízely stromy, které hrozily pádem a stromy ležící v komunikacích. Mapování škod na dalších stromech bude probíhat také v dalších dnech.

Plné ruce práce mají od rána také zaměstnanci technických služeb města Valašské Meziříčí, příspěvková organizace. „Úklid probíhá standardně od středu města směrem k okrajovým lokalitám. Přednost mají exponované chodníky a zastávky MHD. Odklízíme listí a popadané větve a odpad z vyvrácených odpadových nádob. Kvůli velkému rozsahu se nám podařilo dojednat zapojení zametacích stromů tzv. velkých technických služeb,“ informoval Milan Bitto, ředitel Technických služeb města Valašské Meziříčí a dodal: „Nejhůře postižená místa budou uklizeny v průběhu dneška. Dočišťování plánujeme v průběhu následujících dnů.“

Podle informací Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje nepadaly ve Valašském Meziříčí jen stromy. V jednom případě prováděli hasiči čerpání vody z dvojgaráže v Krásně.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x