Policisté na Kroměřížsku se potýkají s opilými řidiči

KROMĚŘÍŽSKO – Hned několik případů opilých lidí za volantem řešili v posledních dnech policisté na Kroměřížsku. Hrozí jim až tříleté vězení, informovala server Zlin.cz policejní mluvčí Barbora Balášová.

V sobotu krátce před třetí hodinou odpoledne vyjížděli dopravní policisté k nehodě dvou vozidel, která se stala na parkovišti u obchodního domu v Bystřici pod Hostýnem. Dvaačtyřicetiletá řidička vozidla Renault Laguna při vyjíždění z parkovacího místa narazila do levé přední části vozidla Volkswagen Passat, jehož třiapadesátiletá řidička právě zajížděla na parkovací místo. K nehodě přijela nejprve hlídka místního obvodního oddělení, která u žen se za volantem provedla dechové zkoušky. U řidičky volkswagenu byla negativní, avšak u mladší z účastnic přístroj naměřil 2,4 promile. Žena uvedla, že před jízdou pila alkohol. Naštěstí se nehoda obešla bez zranění. Na renaultu vznikla škoda za pět, na volkswagenu za patnáct tisíc korun.

„Nicméně dvaačtyřicetiletá žena je nyní podezřelá ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí podle zákona hrozí až tři roky vězení,“ uvedla Balášová.

Bystřickým policistům nadýchal i čtyřicetiletý řidič osobního vozidla Fiat Brava. Hlídka jej zastavila v neděli v rámci běžné silniční kontroly přímo v Bystřici pod Hostýnem zhruba dvě a půl hodiny po půlnoci. Přístroj naměřil bezmála 1,6 promile. Policisté řidiči další jízdu zakázali. Muži nyní hrozí až jeden rok ve vězení.

K nehodě způsobené alkoholem vyjížděli dopraváci i v pátek krátce po druhé hodině odpoledne Stala se v katastru obce Rusava. Jednačtyřicetiletý řidič nákladního automobilu Tatra jel od obce Držková směrem na obec Rusava. Muž usedl za volant po předchozím užití alkoholu. A zřejmě právě díky tomu nezvládl řízení. Nejprve najel pravým kolem částečně mimo komunikaci, následně strhl řízení vlevo, přejel do protisměru a poté sjel s tatrou z prudkého srázu do potoka. Z vozidla začal unikat olej a provozní kapaliny, které zachytili přivolaní hasiči.

„Policisté Obvodního oddělení Bystřice pod Hostýnem provedli u řidiče dechovou zkoušku, přístroj naměřil 2,74 promile alkoholu. Řidič utrpěl při nehodě lehké zranění, se kterým jej záchranáři převezli do zlínské nemocnice. Na vozidle vznikla škoda 150 tisíc korun. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až tři roky vězení,“ řekla policejní mluvčí s tím, že obě nehody policie dál vyšetřuje.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x