Nemocnice ve Zlínském kraji lákají dárce krve na slevu na wellness

ZLÍNSKÝ KRAJ – Zájemci, kteří v srpnu darují krev v některé ze čtyř krajských nemocnic ve Zlínském kraji, získají slevu do relaxačního centra. Darovat krev mohou ve Zlíně, Uherském Hradišti, Vsetíně a Kroměříži, řekl serveru Zlin.cz Zdeněk Dvořák z tiskového oddělení krajských nemocnic.

Zvýhodněný vstup za symbolickou jednu korunu bude platit v září do relaxačního centra Wellness Horal v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku. „Dárci tam budou mít k dispozici trojici termálních bazénů se slanou vyhřívanou vodou, fitness centrum a saunový svět s nabídkou exotických masáží a saunových rituálů,“ vyjmenoval Dvořák.

Nemocnice tak chtějí nalákat nové dárce. „Víme, že dárců krve stále není dost, rádi touto formou pomůžeme podpořit dobrou věc a odměnit dobrovolníky. Akci pořádáme společně s nemocnicemi už počtvrté,“ uvedl Tomáš Blabla, generální ředitel Resortu Valachy, který projekt realizuje ve spolupráci s nemocnicemi Zlínského kraje.

Léto je obdobím, kdy je podle Dvořáka spotřeba krve vždy vysoká. Nemocnice založené Zlínským krajem proto spolupráci s Resortem Valachy vítají. „Díky ní získávají dárci krve významný benefit, který si rozhodně zaslouží. Naše spolupráce byla v minulých letech úspěšná, počet dárců se zvýšil. Věříme, že stejného efektu dosáhneme také letos. Na všechny dárce krve se těšíme a za jejich ochotu pomáhat jim děkujeme,“ řekla Jana Pelková, primářka Hematologicko-transfuzního oddělení Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně.

Vstupenku do Wellness Horal, za niž dárci zaplatí symbolickou korunu místo obvyklých 680 Kč, lze využít k pobytu v délce 4,5 hodiny ve všech prostorách relaxačního centra ve všedních dnech od 1. do 30. září letošního roku. „K získání výhody se stačí prokázat při příchodu kartičkou dárce vybrané transfúzní stanice s termínem odběru od 1. do 31. srpna,“ dodal Dvořák.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x