Vosy si na koupališti ve Vsetíně postavily hnízdo o velikosti míče

VSETÍN – Hasiči zasahovali na koupališti ve Vsetíně, kde si na tobogánu postavily vosy hnízdo o velikosti volejbalového míče. Kvůli ochraně návštěvníků bylo nutné hnízdo odstranit, řekla serveru Zlin.cz mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.

Hasiči byli na koupališti Pod Pecníkem v pátek „Nemuseli tam ale řešit žádný požár nebo život ohrožující událost. Na konstrukci tobogánu si ale postavily hnízdo vosy,“ objasnila výjezd profesionální jednotky Raszková.

Jeden z hasičů byl oblečený do ochranné kukly. „Vosí hnízdo o velikosti volejbalového míče odstranil a umístil jej do igelitového pytle, který pak hasiči odvezli,“ řekla mluvčí. Zbytek vos, které při akci vyletěly ven z hnízda, se podařilo eliminovat speciálním sprejem.

Nikomu se nic nestalo. „Vosy nebyly nijak agresivní, ale přece jen hrozilo nebezpečí, že by mohly na někoho zaútočit. Tobogán využívají především děti, a o to nepříjemnější by případné bodnutí bylo,“ zdůvodnil povolání hasičů k odbornému odstranění hnízda Ivo Kousal, ředitel Vsetínské sportovní, která areál koupaliště provozuje.

Sponzorem článku je společnost Deratizace Praha, která nabízí tyto služby:

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x