Dvojice na Kroměřížsku prodávala pervitin

KROMĚŘÍŽSKO – Policisté na Kroměřížsku odhalili muže a ženu, kteří prodávali pervitin. Oba drogu také užívali, hrozí jim vězení, řekla serveru Zlin.cz Barbora Balášová z kroměřížské policie.

Třiatřicetiletý muž podle policie od loňského ledna do konce letošního července nejméně v sedmi případech vyrobil pervitin na půdě domu v obci u Hulína. „Užíval ho pro vlastní potřebu a potom o prodal nebo zdarma nabízel k užívání přesně neurčenému počtu odběratelů,“ uvedla Balášová.

Podle ní byla mezi lidmi i šestatřicetiletá žena. „Zdarma jí předal nejméně 25 gramů, a to nejméně pětadvacetkrát. Žena měla látku také pro svou potřebu, ale i ona ji prodávala dál nebo zdarma nabídla k užívání,“ řekla Balášová.

Policisté provedli prohlídku v domě, kde muž se ženou společně bydleli. Dvojici obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Ženě hrozí pětileté vězení, muži až deset let za mřížemi s ohledem na to, že se činu už dříve dopustil a v lednu roku 2016 byl propuštěný z vězení.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x